0

Dette med motivasjon og resultat på trening kan være både en god – OG en dårlig- spiral. For de to henger så sinnsykt sammen! Man må gjerne ha «motivasjon» for å trene – og det får man av resultater. Men så trenger man resultater – for å få motivasjon til å trene.

Man får gjerne «ånden» over seg, og begynner å trene. Kanskje litt mye i starten, for det er jo så gøy å kjenne det på kroppen. Motivasjonen er så stor!

Og så går det noen uker, og det som før motiverte, har kanskje roet seg litt. «Ånden er dalende». DA er det viktig å ha en plan! og ikke minst, at den planen fører mot målet du har satt deg.

Når man har planen som er retta mot målet, er det mye lettere å disiplinere seg til å ta de øktene og de øvelsene man «egentlig» ikke vil. Det sier seg  jo selv. Det er jo sånt man gjør på jobben, gjør hjemme, osv. Så hvorfor er det så mange som lar treningen bare «skure og gå»?!

Uansett hva målet ditt er, er du tjent med å ha en plan, både overordnet og detaljert. Å ha en øktplan i hånda når du går inn på treningssenteret (eller ut for å løpe eller trene i parken), er så viktig for å jobbe for det du skal. Uten en plan for økta, er det lett å kimse unna og gjøre de tingene du bare vil, men kanskje ikke trenger.

Treningsplaner kan du få tak i mange steder. Du kan sikkert få en kopi av en kompis sitt som han fant på et nettforum. Eller kjøpe et ferdig program på nett, som er designa for å tjene mest mulig penger på det – der «one fits all». Eller, du kan få et eget designa program fra en trener for nettopp dine mål og dine forutsetninger – og som kan endres på underveis. Jeg heier på sistnevnte.

Flere kunder jeg har trent opp igjennom har forsøkt seg på å kjøpe ferdige programmer. De kommer litt utti programmet, men så 1) faller motivasjonen (for det er jo ikke egentlig sentrert rundt deres eget mål) og de har ingen som følger med og sparrer underveis, 2) det oppstår vondter som gjør at endring kreves, men det er vanskelig i et statisk program når man ikke helt vet hva man kan gjøre istedet, 3) resultatene uteblir for man er usikker på teknikk, vekter/reps/intensitet og utførelse. Dette med «fullt på gymmet» er også en case, når rack/apparater «aldri» bli ledige. Da er det fint å kunne endre programmet (bytte øvelsene med andre øvelser som gir noe av det samme) slik at det funker uavh av andre rundt.

Nettopp derfor heier jeg på noe som er tilpasset en selv, og som blir monitorert av en fagperson som kan endre på programmet. Et program som er tilpasset deg med alt som skjer i hverdagen. Som tar høyde for jobbreiser, ferier, barnas aktiviteter på fritiden, jobb osv.

Og DET er noe som vil fungere i lengden.

Når du først bruker tid på å dra å trene, bør du gjøre det beste du kan ut av tiden din. Tren bra!

Lykke til 😀

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: