0

I helgen foregår NM i functional fitnessCrossfit Oslo. Er det crossfit, er det fitness, eller hva er det?

Crossfit er registrert varemerke, et eid selskap som tjener penger og ønsker å tjene så masse som mulig (som firmaer oftest gjør).

Functional fitness er en sport/idrett som i bunn og grunn er likt som crossfit, men det er i idrettsorganisering, som vil si at det er forbund. Da kan det avholdes offisielle NM, EM og VM. Forbundene går ikke inn for å tjene penger på samme måte som et firma, så budsjettene skal liksom gå i null, det som betales inn går tilbake til utøverne.

For å være utøver i functional fitness, må man være medlem i en klubb. En klubb kan enten ha egne treningslokaler, eller låne lokaler til andre steder. Hos oss på Crossfit Oslo, får Nydalen FF sine medlemmer trene. CFO er host/vert for klubben. Det er ingen organisering av klubben fra CFO sin side, de bare får trene hos oss.

Norges Functional Fitness forbund Nor3f ønsker å være et forbund under NIF, og har like krav/plikter til sine klubbmedlemmer som man ellers har i idrett. Man betaler kontigent og lisens, og får feks forsikring gjennom klubben. Som utøver er man også underlagt Antidoping Norge sine regler. (= veldig positive ting!!)

Nor3f har lånt Crossfit Oslo denne helgen for å avholde det første NM’et i Norge, noe som har vært etterspurt «crossfit Norge» ganske lenge.

Altså; det er i grunn samme type trening, som er organisert på to ulike måter. 🙂

Det vil også si at functional fitness, slik som crossfit, er en idrett for alle 😉

 

748CE6BF-A944-40F4-9669-C3DFF6783EBE

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: