0

I to dager nå har jeg vært på seminar/nettverkstreff i Stockholm, sammen med den norske foreningen Kvinner i brann og redning i regi av den svenske Kvinnor Inom Redningstjenesten.

Som kvinnelig brannkonstabel er man (foreløpig) litt «alene», og det var derfor veldig fint å treffe andre med masse erfaringer innenfor dette. Jeg har jo Marte med meg i Follo brannvesen, og jeg må si vi har vært sinnsykt heldige som ble ansatt begge to – samtidig!

Så jeg har lyst til å gi masse creds til min arbeidsgiver som satser på oss og som ja, tok oss inn samtidig, ansatte 50% kvinner ved aspirantopptaket. Det er foreløpig ikke så vanlig kost i denne bransjen.

Temaet for de to dagene i Sverige, var i grunn 1) hvordan rekruttere og ikke minst beholde jenter i brannvesenet, og 2) hvordan få flere damer inn i lederposisjoner i brannvesenet, 3) holdbart lederskap. Interessante temaer og problemstillinger.

Vi hadde tre gode forelesninger med workshops ila tiden vi var der, og fått utvekslet masse gode erfaringer og snakket om ting som er viktige for oss. Jeg føler meg mer selvsikker og enda sterkere enn jeg gjorde for bare noen dager siden, så dette var veldig fint å få oppleve – spesielt så tidlig i karrieren!

Jeg er veldig takknemlig for den måten vi har blitt tatt imot på i vårt brannvesen, ettersom jeg har forstått at mange steder har det noen ganger vært litt annerledes. Det er nok endel holdninger som må endres og kulturer som må skiftes over i en annen retning for at vi skal nå målene vi snakket om i helgen, og det er ting som tar tid. Jeg er glad for – og stolt over – at jeg får være med på denne reisen, og er veldig spent på hvordan fremtiden blir for oss i brannvesenet.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: