0

Vi er nok over snittet ivrige på å fikse og ordne ting, og ett av prosjektene vi har hatt på lista er uteområdet. Vi har en tomt på ca ett mål, der mye av dette blir hage. Hva gjør man med en helt ubearbeida hage? man fikser den, vel! og vi gjør jo sånt selv 😉

Da vi flytta inn, ble garasjen prioritert. I fjor sommer gravde vi hekk-grøft og planta hekk, satte en betongstøp bak garasjen (til trening), og lagde en lav mur til å ramme inn en gressplen. I år har vi lagt den gressplenen, og gravd/jevna ut, for å bygge platting/terrasse. Forrige uke ble siste planke satt på gjerdet, og nå er utstyret rydda bort for sesongen. Vi er «ferdig» med årets uteprosjekt!

7D9A5A57-2FFE-480C-B268-6268210552FC

0B783867-D349-42C9-85BC-0C35298AA37A1EBFBB4D-4EF5-47E9-8AAE-C814D9CF63AAD434181A-9E60-452F-9A1F-F34C9BB6F113

Jeg må jo si jeg er sinnsykt heldig og takknemlig for at jeg har en så handlekraftig (og kjekk) handyman, som er med på å gjøre alt dette. Jeg hadde _aldri_ giddi å gjøre dette alene. Han har en så utrolig god evne til å finne løsninger og hvordan ting kan gjøres. Jeg lærer så utrolig masse av han!

Vi bruker jo mye tid på dette, men siden vi ikke «lever» i det – altså vi kan velge å gå inn og lukke døra og se på tv – så funker det å holde på sånn også. Det er jo en sinnsykt god følelse når det er ferdig, og vi blir liksom ikke så «fed up» underveis at det blir krise i heimen. Innimellom står det litt i ro, og så plukker vi det opp og jobber på intensivt. Det er på våre egne premisser.

Det hjelper også å ta ett og ett prosjekt om gangen. Bli ferdig med en ting, før man begynner på neste. At vi starta og fullførte garasjen. Deretter starta og fullførte fjorårets sommerprosjektet, før vi starta og fullførte utleieleiligheten i kjelleren (selv om den dog tok _litt_ lenger tid enn vi kanskje trodde ;)). Slik at vi var klar til å starte med årets sommerprosjekt når sommeren kom. Vi er nok ikke så dedikerte at vi står ute i regnvær å snekrer, da lar vi det heller vente. Vi skal ikke slutte å leve selv om vi bygger og holder på – vi skal fortsatt ha en fin hverdag. Så pga det – og pga økonomi (det koster jo svinmye å holde på sånn her, så vi må rett og slett spare og prioritere), blir det i sånne etapper.

Neste etappe blir å fullføre resten av hagen. Vi vurderer en liten hagestue, trampoline, mer gress, et fint tre å skille av mellom gresset som er der nå og plattingen. Det er så mange muligheter, så vi holder nå på å drodler på hvordan vi skal løse det.

Om vi bygger eller om vi ser på tv, spiller spill eller er på restaurant, synes jeg det uansett er superkoselig å bare ha den tiden sammen. Det spiller liksom ikke så stor rolle _hva_ vi gjør, så lenge vi gjør det sammen. Og da kan vi like gjerne bygge og skape verdier for oss selv 🙂

Neste sommer kan vesla tusle rundt på terrassen og leke i gresset <3

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: