0

I dag er det open 20.2, og det var en økt som ikke var helt innafor ifht graviditet (når man begynner å bli tyngre og magemusklene ikke helt henger sammen). SÅ jeg endte heller opp med en supergod styrkeøkt.

På øktene mine pleier jeg å trene stort sett å trene store muskelgrupper, med øvelser som involverer flere ledd (tar fler muskler). Jeg vil også gjøre øvelser som er relevant for idretten min, sammen med øvelser som er bra for balansen i kroppen (altså tenke foran/bak, en side og den andre siden). Jeg har som mål å trene 3-4 pusteøkter i uka, og så blir det gjerne 1-2 rene styrkeøkter. Jeg kjører veldig ofte sirkler og supersett for å være tidseffektiv, og det fungerer spesielt bra nå som jeg ikke har så tung belastning at jeg trenger masse pauser.

Økta mi så ut som dette;

A) 3 runder

  • 10 rep Katt/ku
  • 10 rep sidehev ben og overkropp (hollow sideveis)
  • 8 rep benkpress -> denne 5 sett av, fortsatte to sett til etter de andre øvelsene var «ferdig».

 

B) 6 runder;
Powerclean & pushjerk, 3 rep.

C) 5 runder;

  • 8 rep Strict skulderpress med stang,
  • 5 rep pullups (med økt vekt og mindre magekontroll kan denne være utfordrende, så 5 rep er mer enn nok her nå. Har 17 som max fra før av. Har man ikke pullups fra før av, kan sittende pullups eller pullups med strikk være fint).
  • 6 nordic hamstring (måtte spørre litt rundt i rommet om hjelp til å holde bena mine her 😉

D) Box-squat,
5×6 rep, stang på skuldre og sitte ned til en benk. Her stopper jeg på benken, og starter fra «død» posisjon. Jeg bruker en box for å kontrollere dybden og for å få den «døde stoppen». Det hjelper meg med ryggproblematikken jeg har fra før av, og gjør at det faktisk kan bli tyngre med litt lettere belastning (pga ingen bounce, og jeg får en blanding av både konsentrisk og eksentrisk trening med stopp i bunn).

Etter det ble det vel hjem for en liten nap. Så gleder jeg meg til imorgen når jeg skal puste litt på trening igjen 😀

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: