0

Nå har vi kommet oss inn i uke 33, og kroppen merkes mer og mer. Og det er alltid like spennende å se hva som funker og ikke funker på neste økt. Det er ganske gøy å ha en så stor «database» med øvelser og forholdsvis god kunnskap på gravidtreningsområdet når jeg selv er gravid, å teste ut ting på egenhånd er helt suverent! Nå er det fremdeles sånn at vi er forskjellig alle sammen, så det som funker for en, funker kanskje ikke for alle. Så selv om jeg «gravidskalerer» mine økter, er det jo med hensyn til mitt utgangspunkt – gjerne ta med inspirasjon herfra, men husk at kanskje du må gjøre ting på andre måter enn det jeg må, og det er helt greit.

Du kan iallfall være trygg på at babyen har det trygt og fint inne i magen selv om man står på hender eller løfter vekter. Det aller meste av hensyn er på grunn av din kropp – ikke pga babyen. Holder du intensitet ut fra hva jeg skrev her, og unngår risiko for slag/spark (fall) mot magen, og superhøye temperaturer (bikram yoga, trening i veldig fuktige og varme omgivelser som i sydenland med typ 30grader +), så går det helt fint. Normal trening som vi pleier er helt fint for kroppen og babyen.

Men nok om det.

Økta vi hadde forrige torsdag var en 32 min endurance-økt. Fordelen ved en sånn lengre økt er at man 1) får gjort mye på «kort tid», 2) ikke kreves veldig høy intensitet for å gjennomføre (supert for preggos).

Amrap 8 min:
12/8 Row Calories
4 Reverse Burpees
2 Wall Walks

Amrap 8 min:
10 Shuttle Runs, 7.5 m
Plate Overhead Walking Lunge, 15/10 kg, 15 m
10 Russian Twists, 15/10 kg

Amrap 8 min:
12/8 Assault Bike/Row Calories
16 Kettlebell Snatches, 16/12 kg

Amrap 8 min:
8 Plate Ground-to-Overheads, 15/10 kg
8 Plate Overhead Squats, 15/10 kg
8 Burpee-to-Plates

Min variant

Amrap 8 min:
12/8 Sykkel Calories
Wallballs
Shouldertaps

Amrap 8 min:
15 m handstandwalk
Plate Overhead Walking Lunge, 15/10 kg, 15 m
10 Russian Twists bare litt bakoverlent og uten vekt. Fokus på å holde et godt spenn.

Amrap 8 min:
12/8 Assault Bike/Row Calories
16 Kettlebell hang Snatches, 16/12 kg

Amrap 8 min:
8 Plate Ground-to-Overheads, 15/10 kg
8 Plate Overhead Squats, 15/10 kg Med hælen litt opp for å få mindre trykk i bekkenet. Dette kan være litt ekstra belastende på knær, så vær obs på det.
8 Burpee-to-Plates Stort sett uten hopp. 

På videoen under kan du se utførelsen av disse øvelsene med en preggomage i uke 33 (av 40). Nå går det i «real time», så som du ser, går det ikke spesielt fort.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: