0

Vi elsker pannekaker, og når barna har med venner hjem, blir det ofte pannekaker til middag. For å få de litt mer næringsrike vil jeg aller helst ha de grove.

Jeg kan fort være litt lat og ty til Toro ferdigposer, men med mange barn som skal ha, blir unødvendig dyrt for noe man kan fikse veldig billig.

Jeg brukte denne oppskriften til Tine;

6 ss meierismør
10 dl Lettmelk
6 stk egg
4 dl sammalt hvete, grov
2 dl hvetemel
1 ts salt

og endret alt melet til Fibra fullkornsmel, siden det var det jeg hadde hjemme.

Jeg fulgte Tines oppskrift ellers, og lot den stå å svelle litt lenger – jeg lagde røra, og gikk å la meg sammen med mini. Da gutta kom hjem fra skolen, var det bare å sette dem på. Jeg steker de på 7 av 9 på ovnen, og i en stekepanne med sånn ikke-sticky belegg.

Det er jo faktisk omtrent like enkelt å lage de selv, som å smække opp en Toro-pakke. Dessuten er det enklere å lage mange, så man har litt ekstra til matpakka dagen etter 🙂 Nå idag lagde jeg tydeligvis for lite – jeg lagde 10 porsjoner som jeg tenkte skulle være mer enn nok til 1 voksen og 3 barn – men det holdt såvidt til 3 barn, haha. Så tips altså, go big 😉

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: